Συνεχίζοντας στο biobella.gr αποδέχεστε την χρήση των cookies όπως περιγράφεται στην πολιτική cookie, στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων .

Τι είναι και πως ακριβώς λειτουργούν τα οργανικα-φυσικά αντηλιακά?

Από Biobella.gr 08/05/2021 0 Σχόλια Σώμα - Πρόσωπο,Υγεία - Ευεξία,

 

 

 

Τι είναι το «οργανικό-φυσικό» αντηλιακό;

 

Τα βιολογικά και φυσικά αντηλιακά, που περιέχουν το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, είναι καλύτερα για την υγεία μας και προστατεύουν το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

 

Ο ψευδάργυρος, είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά  στο παιχνίδι της προστασίας από τον ήλιο και το καλύτερο συστατικό για το ευαίσθητο δέρμα.

 

Η Rachel Nazarian, δερματολόγος της Νέας Υόρκης, λέει ότι το οργανικό ή φυσικό αντηλιακό είναι καλύτερο για το ευαίσθητο δέρμα, επειδή δεν απαιτεί το χρόνο που χρειάζονται  τα χημικά αντηλιακά για να απορροφηθούν.Τα φυσικά αντηλιακά  λειτουργούν  με την απλή αντανάκλαση του υπεριώδους φωτός. Εξαιτίας αυτού, τα φυσικά  αντηλιακά τείνουν να είναι λιγότερο ερεθιστικά για το δέρμα και καλύτερα για ευαίσθητους τύπους δέρματος.

 

Το γεγονός οτι αποτελούνται από φυσικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες,χωρίς ύποπτες χημικές ουσίες,σημαίνει οτι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

 

Κάθε καλλυντικό αποτελείται από δυο ειδών συστατικά:τα ενεργά και τα ανενεργά. Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα.Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες.


 
Επιπλέον, η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις «ξένες» ουσίες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διείσδυση του καλλυντικού, άρα και η αποτελεσματικότητά του. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα.  
 

Τα βιολογικά αντιηλιακά δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως αμμωνία, parabens, σιλικόνη, μόλυβδο κλπ.

 


Γιατί να επιλέξω ένα βιολογικό-οργανικό αντηλιακό από ένα κοινό αντηλιακό?

 

 

Τα πιο ευρέως διαθέσιμα αντηλιακά περιέχουν όχι μόνο χημικές ουσίες προστασίας από τον ήλιο, αλλά parabens, άρωμα, φθαλικούς εστέρες και πολλά αιθοξυλιωμένα συστατικά, καθώς και συσκευασία σε δοχείο αερολύματος.

 

Συγκεκριμένα, τα αντηλιακά συστατικά οξυβενζόνη και οκτινοξάτη είναι οιστρογόνα και αλλεργιογόνα. Επίσης, προσέξτε ένα «μη ενεργό» συστατικό που ονομάζεται μεθυλισοθειαζολινόνη - ένα κοινό συντηρητικό σε αντηλιακά και μωρομάντηλα που είναι ιδιαίτερα αλλεργιογόνο σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, πολλά χημικά αντηλιακά είναι εξαιρετικά τοξικά για το θαλάσσιο περιβάλλον

 


Τι είναι το φυσικό αντηλιακό;

 

Το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου είναι τα δύο φυσικά αντηλιακά συστατικά, που χρησιμοποιούνται στη φυσική αντηλιακή βιομηχανία.

 

 

Ο ψευδάργυρος αποκλείει τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις UVB, καθιστώντας τον ως το πιο επιθυμητό αντηλιακό συστατικό σε σχέση με το διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο αποκλείει κυρίως τις ακτίνες UVB. Αντί να φιλτράρει τις ακτίνες του ήλιου και να μειώνει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του υπεριώδους φωτός (αυτή είναι η δράση ενός χημικού αντηλιακού), ένα φυσικό αντηλιακό "κάθεται" πάνω από το δέρμα και αντανακλά το φως του ήλιου.

 

Είναι σαν τη διαφορά μεταξύ φίλτρου και καθρέφτη - το φίλτρο διασπάει το φως του ήλιου και το απενεργοποιεί, ενώ ο καθρέφτης το αντικατοπτρίζει.

 

Τα νανοσωματίδια περιπλέκουν λίγο  αυτό το ζήτημα, επειδή απορροφώνται από τα κύτταρα του δέρματος σε κάποιο βαθμό και δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη  εάν αυτό θα μπορούσε να έχει επιβλαβή αποτελέσματα.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι τα νανοσωματίδια λαμβάνονται στα κύτταρα του δέρματος όπου θερμαίνονται και επιταχύνουν την ηλιακή βλάβη, αλλά τα στοιχεία δεν είναι ακόμη αρκετά.

 


Είναι ένα φυσικό-οργανικό αντιηλιακό καλύτερο από ένα χημικό αντηλιακό;

 

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η οξυβενζόνη, ένα πολύ συνηθισμένο χημικό αντηλιακό συστατικο, μπορεί να δρα όπωας τα οιστρογόνα στο σώμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να διαταράξει τους ενδογενείς κύκλους ορμονών μας.

Μια άλλη αμφιλεγόμενη χημική ουσία είναι το παλμιτικό ρετινύλιο, το οποίο μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα και να επιταχύνει την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων του δέρματος όταν έρχεται σε επαφή με το  υπεριώδες φως.

 

Το PABA δεν χρησιμοποιείται όσο ήταν κάποτε, αλλά υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος πληθυσμός ανθρώπων που είναι αλλεργικοί σε αυτό το συστατικό μέχρι τώρα.

 

Εν ολίγοις, υπάρχουν πολλά, πραγματικά καλά επιχειρήματα για τη χρήση ενός μη νανο-φυσικού αντηλιακού κατασκευασμένου με οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία  δεν απορροφώνται από το δέρμα. Δεν υποβαθμίζονται από την έκθεση στο ηλιακό φως, καθιστώντας τα πιο σταθερά με την πάροδο του χρόνου. και συχνά υπάρχουν λιγότερα και λιγότερο τοξικά συστατικά που αποτελούν τα «ανενεργά» συστατικά στο προϊόν.

 

 

Συνοψίζοντας τι πρέπει να ψάχνω σε ένα αντηλιακό;

 

Αναζητήστε αντηλιακά με λιγότερα συστατικά συνολικά, προτιμήστε αντηλιακά που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία είναι καλύτερα για την υγεία μας και προστατεύουν το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και αναζητήστε ένα προϊόν χωρίς parabens και χωρίς άρωμα.

 

Ένα  αντηλιακό με SPF 30 είναι ιδανικό για την αντηλιακή σας προστασία.

Θα πρέπει όμως να εξακολουθείτε να φοράτε καπέλα και μακριά μανίκια όταν είστε έξω στον ήλιο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Και, θυμηθείτε ότι το φως του ήλιου -  15 λεπτά σε γυμνό δέρμα μερικές φορές την εβδομάδα - διατηρεί τα επίπεδα της βιταμίνης D και είναι απαράιτητο για τον οργανισμό σας.

 

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα φυσικά-βιολογικά αντηλιακά του Biobella

 

 

 

1.Το αντηλιακό γαλάκτωμα σώματος OLIVALOE με δείκτη προστασίας 30, περιέχει βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογική αλόη, βιταμίνη Ε, προβιταμίνη Β5, αλλαντοίνη, καθώς και ένα σύστημα  φίλτρων κατά της ακτινοβολίας UVA/UVB, που προστατεύει ιδανικά την υγεία της επιδερμίδας.

 


2. H Χρωματισμένη Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF30 (BIO) Algamaris-Beige πιστοποιημένη bio SPF30 με βάση την Alga-gorria®, παρέχει την αποτελεσματικότητα ενός 100% ορυκτού αντηλιακού φίλτρου σε συνδυασμό με ένα δραστικό παράγοντα.

 

Εύκολη στην εφαρμογή, η αντηλιακή κρέμα της Laboratoires de Biarritz προστατεύει το δέρμα του προσώπου από την βλαβερή ακτινοβολία UV και ειδικά στην έντονη ηλιοφάνεια.

 

Ο δείκτης SPF 30 είναι κατάλληλος για δέρμα ανοιχτόχρωμο και ευαίσθητο στον ήλιο κατά την διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων ή πιο σκουρόχρωμο δέρμα σε συνθήκες πιο έντονης έκθεσης

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

3. To Αντηλιακό Σπρέι Σώματος SFP30(BIO) Algamaris με άρωμα καρύδας και βουτύρου Shea

Αποτέλεσμα επιστημονικών ερευνών, τα βιολογικα αντηλιακά σπρέι της Laboratoires de Biarritz με βάση την Alga-gorria®, παρέχουν την διπλή προστασία ενός μοναδικού δραστικού συστατικού σε συνδυασμό με φυσικό μεταλλικό φίλτρο. 


Το σπρέι υψηλής προστασίας διαθέτει πρωτοποριακή υφή, ρευστή και ελαφριά, εύκολο να εφαρμοστεί και να απορροφηθεί. Το σπρέι αφήνει ένα διακριτικό  άρωμα καρύδας και βουτύρου shea.

 

 

 

 

 

 

 

4. Η Αντηλιακή κρέμα προσώπου Olivaloe υψηλής προστασίας με βιολογικό ελαιόλαδο και βιολογική αλόη,  βιταμίνη Ε, εκχύλισμα από πράσινο τσάι, καθώς και υαλουρονικό νάτριο, που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA & UVB, ενισχύοντας έως και 30 φορές περισσότερο την φυσική προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας